- Elin & Ulf  -

Elin Kämpeback 

Att utveckla unika koncept och idéer. Hitta det där lilla extra och unika i varje individ och situation är det jag brinner för. Jag är tacksam att genom åren fått erfarenhet av bland annat, nationell och internationell försäljning, utveckling av företag och organisationer, startat upp och drivit egna verksamheter. Jag har fått äran att hjälpa företag med organisation, personal, utveckling och ledarskap.

Mitt mål när jag jobbar med människor och djur är att hjälpa dem att utvecklas, att vara sig själva och se glädje och utvecklingsmöjligheter i det man gör, att våga och tro på sig själv. Jag drivs och brinner av att lyfta och hjälpa andra och delar mer än gärna med mig av min erfarenhet till andra som är intresserade.

Hästarna & min Familj är oerhört viktiga i mitt liv.

Livet för mig ska vara kärlek, glädje, enkelt. Var den du är, jobba med något du tycker om, umgås med människor som gör dig glad och fortsätt utvecklas... Bästa investeringen gör du genom att investera i det du älskar.

/Elin Kämpeback


Ulf Kämpeback 

Är uppvuxen i Tavelsjö, där sommaren på lägergården på Västerbacka var ett enda långt roligt läger med massor av nya vänner, detta eftersom mina föräldrar drev lägergården på den tiden. Så att själv bygga upp och driva lägerverksamhet här i Grönåker var inte alls något märkligt i min värld som ung vuxen. 

För mig har alltid träning och fysisk aktivitet varit extremt viktigt och är fortsatt mitt stora intresse i livet, både för egen del och när det gäller att hjälpa andra. Det senaste 20 åren har jag förutom att hjälpa andra med fysträning också fått mer och mer fokus på att hjälpa människor att tänka i nya banor för att nå sina uppsatta mål eller kanske för att hitta sina mål i livet. Jag har som personlig tränare jobbat med allt från privat personer, företag och med landslag för att hjälpa dessa att kunna prestera bättre. Som fys- och mentaltränare i Tyska Islandshästlandslaget så fick jag äran att jobba med några av världens bästa ryttare inom just islandshästvärlden, detta inför och på plats på deras hemma VM i Berlin 2013. Vi har nu byggt upp ett helt unikt koncept här i Grönåker där vi har fantastiska möjligheter för träning av både hästar och ryttare med både ridhus och eget gym på gården.

Att jobba med människor och med ledarskaps frågor har det senaste åren varit en stor del i min yrkesroll som ledare och affärsutvecklare. Att få vara med om att utveckla vinnande team och att få skapa starka individer som verkligen tror på sig själva och sina idéer är något som är fantastiskt roligt och givande.  

Som Hovslagare har jag jobbat i ca 20 år och jag jobbar idag uteslutande med skoning av Islandshästar. Hästarna har såklart också blivit en stor del av mitt liv sedan jag träffade Elin på 90-talet och jag vet idag att jag absolut inte vill vara utan dessa unika individer och vänner i mitt liv. 

Att sjunga och spela teater är min passion i livet och som jag troligen alltid kommer att fortsätta att älska att göra. Det viktigaste när det gäller denna passion är att få ge något till andra som berör på djupet,  Så om det är något roligt på en fest som ska framföras eller en vacker sång på en minnesstund har mindre betydelse, det är att människor blir berörda på riktigt som är det viktiga för mig. 

Skogen har varit mitt levebröd under ca 12 år av mitt liv och det är något som jag blir mer och mer intresserad av ju mer jag jobbar med det. Att få vara en del av både historia och framtid som jobbet i skogen faktiskt är är något som inte många är förunnat. Det vi gör idag i skogen är något som kommande generationer kommer att få ta del av i framtiden och det handlar också om att vårda och såklart värna om den kunskap och det traditioner som finns hos våra äldre generationer.   

Gården & våra företag är som vi själva under ständig utveckling och det är just det som är det bästa med att jobba som egen, att få möjlighet att skapa det vi själva brinner för och tror på just nu.

Jag har på äldre dar lärt mig att det viktigaste i livet faktiskt är att skratta och ha roligt, njuta, träna, jobba med det jag själv tycker om att göra på dagarna och att få vara tillsammans med trevliga människor som jag tycker om .. "Meningen med livet är ett liv med mening" 


/Ulf Kämpeback